14 november 2011

Grattis =)


En Tjej som bor här i Jämtland bor i Alsen van SM ungponny =) Grattis

Det enda ekipaget från länet tog guld vid ungponny-SM i Helsingborg. Sara Borg Bromée och Munsboro Yankee vann omhoppningen mot Lotta Norrman, Österlen i klassen femåriga D-ponnyer (kategori D). Foto: Privat

Det enda ekipaget från länet tog guld vid ungponny-SM i Helsingborg. Sara Borg Bromée och Munsboro Yankee vann omhoppningen mot Lotta Norrman, Österlen i klassen femåriga D-ponnyer (kategori D). Foto: Privat

100-milaresan slutade med SM-guld till Sara

Den cirka 100 mil långa resan till Helsingborg betalade sig.
Sara Borg Bromée, Alsenbygden, vann guld i ungponny-SM med sin Munsboro Yankee.

Relaterat

Den 14-åriga Alsentejen är ensam deltagare från Jämtland i veckans SM-tävlingar i hoppning. Inte konstigt med tanke på det enorma avståndet till tävlingsplatsen.

– Vi tänkte först att det var för långt att åka, men folk runt om kring sa att vi borde försöka och det gjorde vi. Vem vet, vi kanske aldrig kommer iväg på något SM mer. Dessutom vet vi att Munsboro Yankee en väldigt bra ponny, funderar Astrid Borg Bromée, mamma till Sara.

Den totalt sett cirka 200 mil långa resan tur och retur började redan i tisdags. Efter övernattning i Kumla var man under onsdagen framme i Helsingborg. Dagen därefter började SM med kvalhoppning på tävlingshöjden en meter.

Sara Borg Bromée och Munsboro Yankee tävlade i klassen femåriga D-ponnyer med totalt sju deltagare. Tävlingen var upplagd med kval torsdag-fredag och final på lördag.

Jämtekipaget var bra med från start. Totalt åtta fel i kvalet innebar att Sara och Munsboro Yankee hade ett fint slagläge inför finalen. Den gick ännu bättre. När alla resultat var räknade fanns det två ekipage utan fel; Lotta Norrman, Österlen och Sara Borg Bromée, Alsenbygden.

Omhoppning fick tillgripas. Där var Sara bäst. Hon noterade för fyra fel och en tid på 31.98 medan Norrman hade åtta fel och 38.84.

– Det var nervöst, men jätteroligt att jag lyckades vinna. Jag har nästan aldrig vunnit tävlingar förut, berättade Sara.

14-åringen var inte så lite överraskad över segern.

– Det här trodde jag inte. Jag var rätt säker på att de andra, från södra Sverige, skulle vara bättre. De har tävlat mer än mig.

SM-guldet betyder mycket för Sara. Nu får hon tändvätska till att satsa hårdare.

– Vi ska försöka tävla mer söderut nästa år. jag hoppas också kunna börja hoppa på 1.10 och 1.20.

Fotnot 1: Ett krav för att kvala in till SM var att ha tre felfria regionala tävlingar på 0.70–1.00 meter under säsongen.

Fotnot 2: SM avslutas under söndagen med de stora seniorklasserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din Kommentar =)